Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк і чим підгодувати лілії у саду для пишного цвітіння?

Як і чим підгодувати лілії у саду для пишного цвітіння?

Этот материал также доступен на русском языке
Лілії - ростуть практично на кожному подвір'ї, прикрашаючи собою все довкола. Але ці рослини досить швидко «спустошують» землю, забираючи з неї поживні речовини. І якщо ви хочете милуватися шикарним і довгим цвітінням лілій з року в рік, їх потрібно час від часу підгодовувати.

Для добрива можна використовувати магазинні препарати, а можна приготувати домашню підгодівлю на основі дріжджів. Вона добре потовщує стовбур рослини і позитивно впливає на тривалість і рясність цвітіння.

Для приготування підживлення насамперед необхідно підготувати дріжджовий настій, для цього 1 маленьку пачку дріжджів розводимо в 1л води, потім додаємо до них 1 чайну ложку цукру, щоб дріжджі активувалися. Суміш, що вийшла, настоюємо в теплі приблизно протягом 12-16 годин. Після цього часу розводимо суміш до 10 л і додаємо в неї 1 столову ложку сечовини, ретельно перемішуємо.

Вносити таке підживлення під кущі можна починати вже з квітня, 2 рази на місяць буде цілком достатньо. Дріжджі підкислюють ґрунт, тому хоча лілії і люблять помірно кисле середовище, все ж таки краще використовувати будь-який розкислювач, наприклад, доломітове борошно – просто трохи додайте його в ґрунт.

Любить лілія і підживлення деревним попелом. Можна із попелу приготувати настій і поливати рослини або розсипати попіл по землі, де ростуть лілії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно доглядати за амазонською лілією.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні