Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі спеції та приправи корисні для здоров'я?

Які спеції та приправи корисні для здоров’я?

Этот материал также доступен на русском языке
Серце – важливий орган, але часто через стреси, неправильне харчування, надмірні фізичні навантаження, воно починає давати збій. Для підтримки роботи серця потрібно просто скоригувати раціон харчування та додати спеції. Так, саме спеції допоможуть серцю зберегти здоров'я.

Червоний гострий перець

Даний продукт багатий на антиоксиданти, за рахунок чого має здатність очищати організм, виводити з нього токсини. Також червоний перець стимулює кровообіг, покращує його. Серцю стає легше качати кров, навантаження на нього знижується. За рахунок цього перебої у його роботі не виникають.

Часник

У його складі міститься понад 100 фітохімічних речовин, серед яких є аліцин. За рахунок нього цей продукт стимулює кровообіг, бореться із вільними радикалами, знижує кров’яний тиск. Рівень ліпідів у крові часник також піднімає. За рахунок цього холестерин залишається в нормі, судини не засмічуються бляшками, тромби не утворюються.

Імбір

Цей продукт багатий на антиоксиданти, які виводять токсини з організму, дозволяючи всім системам органів краще функціонувати. Ця спеція не лише ризик розвитку серцево-судинних захворювань знижує, а й знімає симптоми артриту, стимулює травлення.

Куркума

Знімати запалення вона здатна. Також у складі куркуми містяться антиоксиданти, які допомагають очищати організм, приносять йому цим користь. Куркума знижує рівень поганого холестерину, що є профілактикою утворення тромбів, які роботі серця лише шкодять.

Якщо ви хочете, щоб серце не давало про себе знати, додавайте приправи в свій раціон.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому небезпечно їсти петрушку і кріп.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні