П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКоли зелень на шкоду: кому небезпечно їсти петрушку та кріп?

Коли зелень на шкоду: кому небезпечно їсти петрушку та кріп?

Этот материал также доступен на русском языке
У зелені міститься висока кількість вітаміну К, який може спричинити загострення захворювань шлунково-кишкового тракту. Також протипоказані кріп і петрушка людям, які страждають на алергію.

Продукти, що мають зелену пігментацію, на кшталт петрушки, цибулі та шпинату, рекомендовані до вживання майже всім через високий вміст аскорбінової кислоти та вітамінів групи A, B, K. Але є винятки.

Харчові волокна, що містяться в цих продуктах, уповільнюють всмоктування рідин, холестерину та вуглеводів організмом. Тому ці продукти вважаються дієтичними.

До групи тих, кому зелень протипоказана, належать алергіки: для них вживання петрушки, кропу або зеленої цибулі може стати останнім.

Не варто вживати ці продукти тим, хто має харчову непереносимість. Хороша новина для цієї категорії людей полягає в тому, що непереносимість проходить приблизно через півроку. Після цього продукти знову можна повертати до раціону.

Негативні наслідки вживання зелені у вигляді нападів також очікують на тих, у кого є гастрит, виразка, панкреатит, сечокам’яна хвороба.

Вагітним жінкам слід мінімізувати вживання зелені. В якості альтернативи лікарі рекомендують піддавати зелень термічній обробці, щоб знешкодити продукти і при цьому отримати всі необхідні вітаміни та корисні речовини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не можна молоду картоплю їсти без кропу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні