П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДжем із полуниці без варіння

Джем із полуниці без варіння

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз сезон полуниці – у повному розпалі, встигніть заготовити ягоди на зиму, щоб холодними вечорами згадувати про тепле літо та насичувати свій організм вітамінами. Тим більше, рецепт, яким ми сьогодні з вами ділимося - справжня вітамінна бомба.

Інгредієнти:

1 кг полуниці,

1,2 кг цукру.

Приготування:

  1. Полуниці переберіть, відокремте хвостики.
  2. Складіть полуницю в глибокий посуд з урахуванням того, щоб туди помістився і цукор.
  3. Подрібніть полуницю блендером (або розімніть товкачем, але це вплине на зберігання: товкачем не розіб’єш усі ягоди до однорідності, може швидко забродити). Маса має вийти однорідною, без грудочок.
  4. По частинах додавайте цукор і розмішуйте його блендером.
  5. Коли весь цукор розчиниться – варення готове.

Краще дати варенню постояти в каструлі до повного розчинення цукру, а потім розкласти в сухі стерильні баночки і відразу відправити в холодильник. Подавати таке варення можна до будь-якої випічки або просто вприкуску до чаю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про чудо-маску з полуниці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні