П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнцям, яких спершу звільнили від плати за комуналку, повернули всі платежі

Українцям, яких спершу звільнили від плати за комуналку, повернули всі платежі

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні повертають комунальні платежі навіть там, де їх скасували. Так, плата за комуналку повертається до Харкова, незважаючи на те, що раніше її скасували "до кінця війни".

Про це йдеться у повідомленні Харківської міської ради.

В інформації від прес-служби міськради йдеться, що міські комунальні підприємства “Харківські теплові мережі”, “Харківводоканал”, “Жилкомсервіс” та “Комплекс із вивезення побутових відходів” відновлюю плату за свої послуги з 1 червня.

У повідомленні також йдеться, що протягом трьох місяців з початку війни міські комунальні служби самовіддано працювали на своєму “фронті”. Вони оперативно усували численні пошкодження інфраструктурних об’єктів, дбали про те, щоб у городян у будинку була вода, щоб із міста вивозилися побутові відходи, щоб трубами йшло тепло, і в будинках працювали ліфти. Проте тепер усі ресурси вичерпані. У міста більше немає жодної фінансової можливості надавати всі ці послуги безкоштовно.

“В результаті масованих обстрілів багато об’єктів критичної інфраструктури було знищено або зазнали серйозних пошкоджень. Щоб підприємства могли скоріше відновити їх та якісно підготувати Харків до нового опалювального сезону, було прийнято рішення відновити оплату послуг ЖКГ”, – йдеться у повідомленні міськради.

При цьому городянам нагадали, що вся плата за комуналку, яку вони перерахували в період з 24 лютого по 31 травня, буде їм зарахована в рахунок майбутніх платежів. Вони буде зменшено на ті суми, які вже внесено.

Платити доведеться лише за послуги, які харків’янам будуть надані з 1 червня. При цьому якщо у когось була заборгована плата за комуналку до 24 лютого, то цей борг додадуть вже до липневих платежів за червень.

Нагадаємо, на початку квітня мер Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що мешканцям міста скасують плату за комуналку до кінця війни.

Джерело: today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні