Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВиплата пенсій у воєнний час: Шмигаль розповів, до чого готуватись пенсіонерам

Виплата пенсій у воєнний час: Шмигаль розповів, до чого готуватись пенсіонерам

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох пенсіонерів зараз хвилює питання виплати пенсій у воєнний час. Поки що проблем із фінансуванням немає, але що буде далі.

В уряді запевнили, що продовжуватимуть виплачувати всі свої соціальні зобов’язання у повному обсязі, незважаючи на те, що країна перебуває у стані війни вже три місяці.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З початку року на пенсійні виплати направлено 231 млрд грн, що на 12% більше, ніж минулого року. У березні, незважаючи на війну, було проведено індексацію виплат практично для всіх українських пенсіонерів. Загалом з початку російського вторгнення виплачено пенсії більш ніж на 140 млрд грн», — заявив Шмигаль.

Крім того, уряд продовжить виділяти кошти на підтримку інших соціальних програм: допомогу багатодітним сім’ям, допомогу людям з інвалідністю, допомогу одиноким батькам, субсидії.

За три останні місяці з бюджету на ці потреби було надіслано майже 30 млрд. грн. Підтримки від держави потребують майже 6 мільйонів українців.

Також підтримує уряд та переселенців.

«Введена урядова програма передбачає щомісячні виплати у розмірі 3 тисячі гривень для дітей та 2 тисячі гривень для дорослих. Активно ця програма запрацювала у квітні, і за цей час майже 1,5 млн сімей отримали допомогу від держави», — повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали про підвищення пенсій у червні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні