П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсій у червні: кому можна розраховувати на збільшення виплат та доплату

Підвищення пенсій у червні: кому можна розраховувати на збільшення виплат та доплату

Этот материал также доступен на русском языке
У червні пенсіонери, що працюють, отримають підвищені, починаючи з квітня, розміри пенсії після перерахунку відповідно до статті 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Про це повідомили в Мінсоцполітики.

На рахунки працюючих пенсіонерів в уповноважених банках та у виплатних відомостях Укрпошти разом із підвищеною пенсією за червень включається доплата раніше виплачених пенсій за квітень та травень. Перерахунок Пенсійний фонд України здійснив автоматично на підставі звітності роботодавців про страхові стажі та заробітну плату, придбані після 1 березня 2020 року. Перерахунок здійснено тим працюючим пенсіонерам, яким пенсію було призначено або вже перераховано два роки тому, тобто до 1 квітня 2020 року.

Розмір збільшення пенсії визначається кожному пенсіонеру індивідуально залежно від тривалості страхового стажу та заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія. Для працюючих пенсіонерів, пенсії яких виплачуються у мінімальному розмірі, додаткові перерахунки будуть проведені з 1 липня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи збільшиться моя пенсія, якщо я звільнюся.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні