П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВід чого допомагає кульбаба?

Від чого допомагає кульбаба?

Этот материал также доступен на русском языке
Кульбаба – рослина звична для України. Більшість людей вважає її бур'яном.

Але кульбаба – рослина лікарська, і цей «бур’ян» лікує безліч хвороб.

1. При ослабленні пам’яті приймати свіжий сік з листя і коріння кульбаби лікарської по 1/4 склянки 4 десь у день, можна зі свіжим рисовим відваром, за 20 хвилин до їжі. Використовувати засіб весь сезон.

2. При гастритах, колітах, гепатитах, запорах 1 столову ложку подрібненого сухого кореня кульбаби залити 0,5 л води, кип’ятити на слабкому вогні 5-7 хвилин, настоювати 2 години, процідити. Приймати по 1/2 склянки 3 десь у день.

3. При алергії взяти в рівних кількостях коріння кульбаби та лопуха, подрібнити, перемішати. 2 столові ложки одержаного порошку залити 0,5 л води, наполягати на ніч. Після цього суміш кип’ятити протягом 10 хвилин. І наполягати ще стільки ж. Приймати по 1/2 склянки 4 десь у день перед їдою.

4. При переохолодженні та застуді, що починається, використовуйте такий засіб. Віджати сік з усієї рослини, додати спирт 1:1 і наполягати 21 день. Тримати у темному місці. Процідити, віджати, приймати по 2-3 столові ложки з теплою водою 1-2 десь у день.

Протипоказання

Кульбабу не слід застосовувати при закупорці жовчних шляхів, при виразковій хворобі або гастритах з підвищеною кислотністю.

З книги «Здравушка»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні