П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧому сіль в Україні стала дефіцитом і коли вона з'явиться на прилавках?

Чому сіль в Україні стала дефіцитом і коли вона з’явиться на прилавках?

Этот материал также доступен на русском языке
Останніми днями в Україні з прилавків зникла сіль. Одні встигли запастися цим продуктом, інші – продовжують пошуки, але найчастіше ці пошуки безуспішні. Тому сьогодні багатьох цікавить питання, коли у продажу з'явиться сіль.

Чому в Україні немає солі?

Дефіцит солі в Україні та й за кордоном також спостерігається через зупинку роботи підприємства “Артемсіль” у Донецькій області. Ще у квітні компанія зупинила роботу та відвантажила всі запаси готової продукції.

Через постійні обстріли на Донеччині підприємство “Артемсіль” не працює.

“Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйновано адміністративну будівлю. Були прямі попадання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не наражаємо людей на небезпеку”, – розповів керівник підприємства Віктор Юрин “Вільному радіо” .

Сіллю «Артемсіль» забезпечувала не лише українців, а й постачалася до таких країн як: Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія.

Чи з’явиться сіль у магазинах?

Віктор Юрін вважає, що тепер Україні доведеться експортувати більше солі з-за кордону. За словами директора, зупинку підприємства відчують на собі іноземні споживачі.

Замість «Артемсолі» в Україну завозитимуть сіль з інших країн, які займаються її виробництвом та здобиччю.

Так, у деяких супермаркетах вже можна купити сіль із Туреччини та Польщі.

Дефіциту точно не буде, просто потрібно трохи почекати, доки налагодиться логістика та нестачу української солі перекриють імпортом.

Що стосується цін, то, за словами експертів ринку, вони будуть трохи вищими за ті, що були раніше. На ціноутворення впливає зростання вартості палива, курс долара.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні