Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМінімальну пенсію в Україні до кінця року перерахують ще тричі

Мінімальну пенсію в Україні до кінця року перерахують ще тричі

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, в Україні проводять перерахунок пенсій згідно із затвердженим графіком. Так, у березні було проведено індексацію, у квітні пенсії перерахували працюючим пенсіонерам, але підвищені виплати вони зможуть отримувати лише з липня поточного року.

Мінімальні виплати піднімуть ще тричі, пише НВ.

Так, у липні мінімальна пенсія зросте до 2 тисяч 27 гривень, а максимальна – до 20 тисяч 270 гривень.

У жовтні мінімальна пенсія для українців віком від 70 років за наявності повного стажу (35 років – для чоловіків, 30 років – для жінок) становитиме 3 тисячі гривень. Мінімальна пенсія за віком для пенсіонерів від 65 років за наявності у них достатнього стажу (30 років – для жінок та 35 років – для чоловіків) становитиме 2 тисячі 680 грн.

У грудні мінімальна пенсія зросте до 2 тисяч 93 гривень, максимальна — до 20 тисяч 930 гривень. Розмір пенсійних надбавок також збільшиться через підвищення прожиткового мінімуму. Для непрацюючих пенсіонерів у віці 60-70 років за наявності достатнього стажу (30 років – для жінок та 35 років – для чоловіків) буде встановлено мінімальну пенсію у розмірі 2,5 тисячі грн.

За даними Мінсоцполітики, наприкінці 2022 року середня пенсія буде на 15% більша, ніж фактичний прожитковий мінімум, а саме становитиме 4,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки може зберігатися неотримана пенсія та як її зняти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні