П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді пояснили, скільки може зберігатися невиплачена пенсія та як її...

У Пенсійному фонді пояснили, скільки може зберігатися невиплачена пенсія та як її зняти

Этот материал также доступен на русском языке
Не всі пенсіонери зараз можуть зняти свої виплати, одні опинилися в окупації чи зоні активних бойових дій, інші – поїхали за кордон. Усі пенсіонери отримають свої пенсії, але є певні нюанси.

Щомісяця після закінчення виплатного періоду «Укрпошта» надає інформацію про невиплачені кошти.

Формуються додаткові відомості для виплати цих коштів у наступному місяці. Якщо і за додатковими відомостями людина не отримала грошей, вони зараховуються ще наступного місяця. Тобто кожного наступного місяця громадянин може отримати всі свої кошти. Так продовжується протягом 6 місяців.

Якщо ж людина не отримала пенсію і за пів року, то ці кошти акумулюються і при зверненні до ПФУ протягом 6 місяців їх пенсіонер отримає.

Навіть якщо мине більше року, але не більше 3-х років, протягом яких пенсіонер не зміг отримати пенсію, він все одно може звернутися до органів Фонду за своїми грошима.

Єдине, що дещо змінюється процедура: спочатку громадянин отримає заборгованість за рік, а потім залишкові кошти повертатимуться щомісяця з виплатою поточної пенсії.

Це правило поширюється і на українців, які виїхали за кордон — коли вони повернуться в Україну, їм потрібно буде звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що затверджено перелік банків, де українці можуть отримувати пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні