Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаЯкі садові культури полюбляють рости на сонячній стороні ділянки?

Які садові культури полюбляють рости на сонячній стороні ділянки?

Этот материал также доступен на русском языке
Є садові культури, які в жодному разі не можна садити в тіні, бо, як то кажуть, ні собі ні людям. Наприклад, високий урожай обліпиха дасть тільки при вирощуванні її на відкритій ділянці. При посадці в тіні вона слабшає і навіть може загинути.

Слива, хоча й терпить негусту рухливу тінь, що накриває її опівдні, все ж таки краще розвивається на місцях, що добре освітлюються. Чорна смородина та червона смородина також голосують за проживання на освітленому місці. А ще не забувайте періодично проріджувати кущі, щоб їхня середина добре провітрювалася і освітлювалася.

Плоди груші будуть соковитими та солодкими лише в тому випадку, коли дерево росте на південному, без затінювання, куточку ділянки. Навіть короткочасний період у тіні призводить до того, що прирости стають коротшими, крона – високою та звуженою, урожай – невеликим, а плоди – дрібними та сухими.

Аґрус — культура посухостійка, що віддає перевагу відкритим, сонячним місцям. Навіть в умовах невеликого затінення ягоди дрібнішають, суттєво знижується врожай.

Їстівна жимолість все частіше зустрічається в приватних садах. Ця рання культура в тіні не дасть ні приросту, ні врожаю. Одиночні ягоди, що зав’язалися на кущах, будуть дрібними та кислуватими.

Кизил теж любить сонце. Ті ж, хто вирощують його в тіні, позбавляють себе значної частини врожаю. Та й ягоди в такому разі мають, як правило, посередній смак.

Найбільшою улюбленицею сонця є аронія. Тільки на відкритих, сонячних місцях чагарник не хворіє, його рідко «відвідують» шкідники, а плоди визрівають набагато раніше і не мають терпкого присмаку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні