П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯкі добрива протипоказані картоплі?

Які добрива протипоказані картоплі?

Этот материал также доступен на русском языке
Іноді овочеводи бездумно удобрюють картоплю всім, що ви є господарстві, а потім, зібравши бідний урожай, нарікають на поганий сорт або погоду. А вся справа в тому, що картоплі підходять далеко не всі добрива. Саме про таких сьогодні й поговоримо.

Свіжий гній. Таке підживлення приваблює шкідників та сприяє розвитку різних захворювань. Також таке добриво може спричинити опіки кореня картоплі. Щоб отримати хороший урожай, важливо не допускати цих типових помилок.

Картопляні очистки. Як добрива можна використовувати тільки ті очистки, які виглядають абсолютно здоровими. Інакше вони можуть спровокувати зараження бульб захворюваннями.

Деревний попіл. Картопля, що росте на нейтральних або лужних ґрунтах, заборонено посипати деревною золою, адже рослина може захворіти.

Свіжа тирса. Так як тирсі, щоб розкладатися, потрібен азот, то вони братимуть його з ґрунту. Через це, картоплі не вистачатиме цього важливого для нього елемента живлення.

Дріжджі. Таке добриво також допоможе лише наростити бадилля, а самі бульби будуть пухкими та непридатними для тривалого зберігання.

Рибні залишки. Це добриво дійсно корисне для картоплі, але тільки в перепрілому вигляді. У сирому це лише привабить шкідників та захворювання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як видалити з городу бур’ян берізку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні