П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДіагностика здоров'я: про які хвороби нам розкажуть нігті

Діагностика здоров’я: про які хвороби нам розкажуть нігті

Этот материал также доступен на русском языке
В офіційній медицині припускають можливість діагностики захворювань за станом нігтів, у тому числі їх лунок. Так що можна зараз перевірити стан свого організму, просто подивившись на нігті.

Лунки – це світлі півмісяця біля основи нігтів. Як правило, у більшості людей вони є з народження, а ось з віком можуть на деяких пальцях поблякнути, а на деяких взагалі зникнути.

Виявляється, вид лунки того чи іншого нігтя може вказувати на стан певних органів! Якщо лунка є на нігтях всіх пальців, це ознака міцного здоров’я.

Бліді, ледь помітні лунки або повна їхня відсутність дають привід прислухатися до свого тіла.

  1. Лунка великого пальця – найпомітніша, вона відображає стан головного мозку та легень. У затятих курців лунка може збліднути або дуже зменшитися, а ось зникнення лунки на цьому пальці може вказувати на те, що людина не зовсім адекватна або взагалі страждає від шизофренії.
  2. Зникнення лунки на вказівному пальці свідчить про збій у роботі товстого кишечника, печінки та підшлункової залози, а також про хронічні захворювання ЛОР-органів.
  3. Середній палець відповідає за серцево-судинну систему. Відсутність лунки на ньому може бути відповіддю на прояви вегетосудинної дистонії, стрибків тиску та порушеного серцевого ритму. Потрібно підлікувати судини!
  4. Ледве помітна лунка на підмізинному пальці вказує на проблеми лімфатичної системи, збої в роботі ендокринної системи та порушення обміну речовин.
  5. Лунка мізинця може зникнути практично першою, тому що відображає стан тонкого кишечника, який першим і зашлаковується.

Також варто звернути увагу на колір наявних лунок: жовтий свідчить про явні проблеми з печінкою; – синюватий вказує на слабке серце; білі плями означають, що організму не вистачає цинку, а жовті сигналізують про порушення роботи мозку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні