Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкий вітамін корисний для серця?

Який вітамін корисний для серця?

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені з Данії дійшли висновку, що існує вітамін, який найбільш корисний для здоров'я серця. Він допомагає знизити ризики розвитку хвороб серцево-судинної системи та передчасної смерті.

Йдеться про вітамін С. Так, у дослідженні взяло участь понад сто тисяч добровольців. Їхня дієта включала в себе велику кількість фруктів та овочів.

Люди, раціон яких складається з продуктів, що містять вітамін С, на п’ятнадцять відсотків рідше страждають на проблеми з серцем і судинами.

Окрім цього, такі люди на двадцять відсотків рідше вмирають від передчасної смерті. Пов’язано це з тим, що в їхній крові підвищений відсоток вітаміну С. Цей вітамін допомагає формувати сполучну тканину, виступає потужним антиоксидантом, що захищає клітини від пошкоджень.

Оскільки наш організм не виробляє цей вітамін самостійно, ми маємо отримувати його з харчових продуктів. Тому слід включити у свій раціон більше овочів та фруктів, які крім вітаміну С містять безліч інших корисних речовин та клітковину. Вітамін С слід вживати постійно, це сприяє зниженню шкідливого холестерину, збалансуванню рівня цукру в крові та нормалізації процесу згортання крові.

Які овочі та фрукти містять вітамін С?

Вітамін С у достатній кількості містять:

  • шипшина, солодкий перець,
  • вонь, обліпиха,
  • петрушка, кріп,
  • капуста брюссельська, білокачанна або цвітна,
  • картопля, помідори,
  • сливи, яблука, ананаси, цитрусові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні