Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЯка погода чекає на українців у травні: прогноз по регіонах

Яка погода чекає на українців у травні: прогноз по регіонах

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан весна вступає у свої права, і якщо березень та квітень українців не тішили теплом, то у травні ситуація зміниться. Синоптики прогнозують, що температура в травні буде вищою за норму, а опадів очікується в межах норми.

Про це повідомляє Укргідрометцентр .

“Середня місячна температура повітря передбачається 15-18° тепла (у Карпатах 11-14°), що на 1-1,5° вище за норму, на північному заході та північному сході України – близько норми”, – прогнозують синоптики.

За їхніми даними, місячна кількість опадів очікується на 35-82 мм (у Карпатах 102-128 мм), що в межах місячної норми.

У першій декаді травня у південних областях очікується значне похолодання у період з 6 по 9 число місяця. Період зниження температури повітря спричинить зливи та грози, які обрушаться на Південь України у зазначений період. Нетривалі похолодання на фоні опадів спостерігатимуться до кінця весни. Стовпчики термометрів у сонячну погоду покажуть до +28 градусів.

Метеорологи попереджають, що у центральній частині України в період із травня по початок червня дощі, місцями сильні, йтимуть чи не щодня. Стовпчики термометрів при цьому то опускатимуться до +12 градусів, то підніматимуться до +25 градусів.

Зливи з грозами обрушуватимуться і на західні області України.

Найспекотнішим буде період із 12 по 22 травня, повітря прогріється до +22 градусів. В решту часу прогнозуються дощі зі зниженням температури повітря до +7.

У східних областях очікується тепла та сонячна погода протягом усього травня. Опади будуть нетривалими, температура повітря становитиме близько +28 градусів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, якою в Україні буде весна.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні