Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДержприкордонслужба скасувала своє рішення: виїзд за кордон за внутрішніми паспортами відновлено

Держприкордонслужба скасувала своє рішення: виїзд за кордон за внутрішніми паспортами відновлено

Этот материал также доступен на русском языке
У Держприкордонслужбі скасували своє ранкове рішення і заявили, що українці, як і раніше, зможуть перетинати кордон за внутрішніми паспортами.

“Таке рішення прийняте з огляду на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко та своєчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон”.

Державна прикордонна служба повідомила, що українці, як і раніше, мають змогу виїжджати за межі України незалежно від того, з якого вони регіону.

“Можливість перетину кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжена. Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують”, – йдеться у повідомленні.

Там також нагадали, що правила перетину державного кордону громадянами України регламентуються Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року №57.

Про скасування раніше ухваленого рішення інформує і Укрзалізниця:

“До уваги пасажирів, які прямують за кордон залізницею з метою евакуації: Державна прикордонна служба України продовжує можливість перетину кордону за внутрішнім паспортом громадянина України.

Дякуємо колегам із ДПСУ за виважене рішення”.

Нагадаємо, 18 квітня у ДПСУ повідомили, що тепер без закордонного паспорта виїжджати до країн ЄС можуть лише ті українці, які їдуть із регіону, де ведуться бойові дії.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні