П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЗ 19 квітня для в'їзду до ЄС потрібний український біометричний закордонний паспорт...

З 19 квітня для в’їзду до ЄС потрібний український біометричний закордонний паспорт (доповнено)

Этот материал также доступен на русском языке
Укрзализныця, представители турфирм сообщают о негласном распоряжении погранслужб, что с 19 апреля для въезда в ЕС нужно предъявлять украинский биометрический загранпаспорт.

 Укрзалізниця, представники турфірм повідомляють про негласне розпорядження прикордонних служб, що з 19 квітня для в’їзду до ЄС потрібно надавати український біометричний закордонний паспорт.

Повідомляється також, що вже були випадки, коли за його відсутності прикордонники знімали біженців із поїзда.

УЗ заздалегідь не отримала від Держприкордонслужби зміни у правилах перетину кордону, тому занепокоєння неможливістю вивезти людей у ​​безпечні місця.

Прикордонники пояснили перепустку біженців

Пропуск осіб через державний кордон здійснюється за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством, документами, офіційно пояснили у Держприкордонслужбі України, після заяви Укрзалізниці про перші випадки непропуску людей без закордонних паспортів.

“Пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонним паспортам відповідно до постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. № 57. Щодо осіб, які прямують за кордон з метою евакуації, лікування можуть прийматися окремі рішення щодо їх пропуску. Важливо, мати необхідні документи, які підтверджують мету поїздки”, – повідомили у ДПСУ.

За даними прикордонного відомства, у період дії воєнного стану виїзд дітей до 16 років можливий у супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки, без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону.

Укрзалізниця, як і турфірми, очікують на оновлені правила від Державної прикордонної служби України.
……………………
Доповнено

Більшість українських біженців більше не зможуть залишити країну без закордонних паспортів, виняток можуть зробити лише для тих, хто випливає з регіонів, у яких йдуть бойові дії, заявив представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Протягом останніх півтора місяця українські громадяни без закордонних паспортів могли вільно потрапити до Європейського Союзу

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні