- Потрібно вибирати якісне борошно. Його обов’язково просіюють, насичуючи киснем. Додають у тісто поступово, щоб не забити тісто борошном.
- Для паски краще брати вершкове масло жирністю не менше 82%. Важливо: масло перешкоджає розвитку глютену, тому одразу його до тіста додавати не можна, тільки через 7-10 хвилин після замісу.
- Молоко для опари має бути трохи теплим. Нагрівати можна поступово в мікрохвильовій печі.
- Тісто для паски любить тепло, тому не потрібно відкривати вікна, щоб уникнути протягів.
- Замішування тіста має тривати щонайменше 40-50 хвилин. Добре вимішане тісто при розтягуванні не має рватися.
- Для аромату та пряного смаку в тісто можна додати цедру лимона або апельсина, а також ванільний цукор або ванілін.
- Опару роблять у пластиковій мисці, перемішуючи дерев’яною ложкою. Металеве приладдя краще не використовувати.
- Паску випікають на жовтках. У тісто не варто додавати білки, вони знадобляться для приготування глазурі.
Ну, і не забуваємо про гарний настрій.