Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсій у квітні: кому перерахують і коли почнуть виплачувати?

Підвищення пенсій у квітні: кому перерахують і коли почнуть виплачувати?

Этот материал также доступен на русском языке
Майже 2,5 млн громадян проведуть перерахунок пенсій у квітні. Але отримати ці гроші вони зможуть лише влітку.

У квітні перерахують пенсії пенсіонерам, котрі продовжують працювати. Але підвищення торкнеться лише тих, хто має з моменту призначення пенсії або з її попереднього перерахунку  24 місяці трудового стажу. Причому ці 24 місяці додаткового трудового стажу мали набратися до лютого цього року. Таких громадян в Україні налічується близько 2,5 мільйона.

Отже, вже з 1 квітня їм почали перераховувати пенсії. Перерахунок здійснюється автоматично. Для цього пенсіонерам не потрібно збирати жодних додаткових документів та не потрібно самим звертатися до Пенсійного фонду.

Надбавка при перерахунку пенсії залежатиме від розміру зарплати та нового страхового стажу. При цьому враховуватимуть лише ті параметри, які вигідні для пенсіонера. Якщо зарплата, яку він отримує зараз, нижча за ту, що він отримував, коли йому призначали (перераховували) пенсію, то врахують лише стаж. А якщо зарплата в нього зараз висока, то враховуватимуть і стаж, і зарплатню.

При цьому у квітні буде здійснено лише перерахунок пенсій. Проте підвищені виплати пенсіонери, що працюють, почнуть отримувати лише з липня. Це пов’язано з особливостями обліку даних про стаж. Таким чином, у липні пенсіонери мають отримати надбавку одразу за чотири місяці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні