П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВиплата пенсій під час війни: Гетьманцев розповів, що чекає українців у квітні...

Виплата пенсій під час війни: Гетьманцев розповів, що чекає українців у квітні та травні

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох українців зараз цікавить питання, що буде із виплатами пенсій найближчим часом, чи вистачить грошей у бюджеті.

За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, катастрофічної ситуації у бюджетних надходженнях немає, і держава виконує всі соціальні зобов’язання.

Так, зараз гроші витрачають переважно на соціальні виплати та оборонний комплекс.

«Ми виконуємо усі зобов’язання вчасно. І виплати переселенцям, і виплати пенсій, і виплати бюджетникам здійснюються своєчасно навіть на тих територіях, де йдуть бойові дії, а в деяких випадках навіть наперед. Це пріоритетні зобов’язання уряду, тому ми їх у першу чергу виконуємо. Якщо не брати оборони. Власне, на сьогоднішній день у бюджеті залишилися два великі напрями фінансування-оборона та «соціалка», – сказав він.

Надходження податків у березні до України перевиконано. Впали митні надходження у березні, і настільки ж низькими вони поки що залишаються у квітні.

«Нам необхідна допомога іноземних партнерів, і ми її отримуємо, а також ті військові облігації внутрішньої державної позики, які щовівторка розміщує Міністерство фінансів. Жодної катастрофи немає, все відбувається стабільно. Безперечно, з огляду на те, що виклик безпрецеденний, виклик, з яким ми ніколи не стикалися, і мало країн у своїй історії стикалися, ми досить оперативно перейшли на військові рейки, оперативно перебудувалися до такого величезного виклику та виконуємо зобов’язання перед людьми та державою», – сказав Гетьманцев.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати пенсію евакуйованим українцям.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні