Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк боротися із підвищеною кислотністю шлунка без лікарських препаратів?

Як боротися із підвищеною кислотністю шлунка без лікарських препаратів?

Этот материал также доступен на русском языке
Підвищена кислотність шлунка – досить поширена проблема. Вона проявляє себе у вигляді печії, нетравлення шлунка, нудоти, блювоти та інших симптомів. Впоратися з нею можна за допомогою медпрепаратів та звичайних продуктів.

Продукти, що містять кальцій та калій

Так, добрими помічниками стануть продукти, що містять кальцій. Ця речовина допомагає позбутися зайвої кислоти та полегшити стан людини. Отримати необхідну дозу кальцію можна, наприклад, випивши склянку молока. Пийте його щодня, краще у холодному вигляді. Слідкуйте за тим, щоб молоко було знежиреним, інакше ваша проблема може лише посилитися. Хорошим джерелом кальцію є мигдаль. Спробуйте з’їдати жменю цих плодів перед їдою щодня.

Допомагає знизити кислотність шлунка і калій. Його можна отримати, споживаючи банани, картоплю, буряк, йогурти, помідори, квасолю та інші продукти. Ці продукти допомагають захищати стінки шлунка від кислоти, що виробляється, знижуючи больові відчуття. Спробуйте завершувати кожен прийом їжі споживанням десертів, що містять калій. Так зможете уникнути проблем зі шлунком, які часто виникають у цей час.

Чай на основі кореня імбиру

Непоганий результат у боротьбі з підвищеною кислотністю шлунка дає чай на основі кореня імбиру. Ця рослина допомагає посилити вироблення шлунком слизу, який нейтралізує вплив кислоти. Такий чай можна приготувати самостійно. Відваріть для цього невеликий шматочок імбиру (близько 1 см) у 200 мл води.

Процідіть відвар і додайте чайну ложку м’яти або часточку лимона. Пийте цей чай щодня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні