П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк визначити небезпечну родимку: поради дерматолога

Як визначити небезпечну родимку: поради дерматолога

Этот материал также доступен на русском языке
В одних на тілі багато родимок, в інших їх зовсім немає. Лікар-дерматолог, трихолог Тетяна Коломієць перерахувала основні ознаки нездорової родимки, помітивши яку у себе на тілі, треба обов'язково сходити до лікаря.

Всі ми знаємо, що родимки не люблять засмагати на сонці, пише ukrhealth.net.

«Напевно, кожен знає чи чув, що таке меланома. Це рак шкіри. І нехай сьогодні це не вирок, але за раннього виявлення. Для цього у всіх дерматологічних диспансерах проводять діагностику меланоми – візуальний огляд для визначення виду новоутворення, воно стосується онкопроцесів», – каже експерт.

Так, спеціаліст-дерматолог проводить огляд родимок за допомогою дерматоскопа для виключення ознак, які можуть свідчити про те, що родимка є злоякісною. Але первинний огляд родимки можна провести вдома самостійно.

Симптомом хворої родимки є поява асиметрії. Особливо якщо раніше неправильних обрисів не було, а потім вони з’явилися. Також сюди можна віднести зміну кольору родимки, повну або часткову.

Якщо родимка почала свербіти, це теж не дуже хороша ознака, особливо якщо на цьому тлі навколо родимки з’явилися ранки або виразки. Коли до того родимка почала сочитися, мокнути або кровоточити, до лікаря треба бігти негайно!

Бити на сполох треба, якщо з поверхні родимки раптом почало випадати волосся, а також якщо сама родимка або шкіра навколо почали запалюватися. Також слід не нехтувати консультацією, якщо з поверхні родимки зник малюнок.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні