Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаГрошіЯку допомогу на дітей виплачують переселенцям в Україні та біженцям за кордоном?

Яку допомогу на дітей виплачують переселенцям в Україні та біженцям за кордоном?

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну багато українців залишили свої будинки та поїхали за кордон або в населені пункти, де немає активних бойових дій. Здебільшого це жінки та діти.

Як підтримують дітей українських переселенців в Україні та за кордоном, про це розповіли у «Сегодня».

Виплати на дітей переселенців в Україні

З 5 квітня запрацював спільний з ЮНІСЕФ урядовий проєкт підтримки дітей, який надає матеріальну допомогу:

  • сім’ям з трьома та більше дітьми, з яких принаймні одна дитина молодша за 2 роки;
  • сім’ям з двома та більше дітьми, з яких не менше однієї дитини має інвалідність.

Такі сім’ї отримають по 2220 грн на кожного члена сім’ї щомісяця, але не більш як п’ять осіб. Виплата допомоги здійснюється одноразово одним платежем три місяці.

Також у рамках держпрограми підтримки переселенців уряд надає соціальну допомогу дорослим та дітям. На одного дорослого переселенця виплачують по 2000 грн. на місяць, а на кожну дитину – по 3000 грн.

Яку допомогу можна отримати за кордоном?

Українські біженці у Польщі можуть отримати матеріальну допомогу від ООН протягом трьох місяців. На одну особу виплачують 700 злотих (4824 грн) та по 600 (4135 грн) – на наступних чотирьох осіб.

Також усім переселенцям з України виплачують разову допомогу у розмірі 300 злотих (2068 грн.). Українцям надають безкоштовне медичне обслуговування, а дітям можливість відвідувати місцеві школи.

У Чехії надаються щомісячні виплати українцям у розмірі 5000 крон (6445 грн.). Така допомога виплачується протягом шести місяців на підставі візи толерантності. Якщо за півроку сім’я не покращить свого матеріального становища, допомогу продовжать ще на 5 місяців.

У Словаччині дорослі українці можуть розраховувати на 69 євро (2227 грн.) на людину, люди з дітьми – 130 євро (4238 грн.). Пара з дітьми отримає 179 євро (5795 грн), а якщо дітей більше за чотири, то в межах 191 – 241 євро (до 7812 грн).

Уряд Німеччини забезпечуватиме українців такою самою підтримкою, як і в рамках програми соцзабезпечення Hartz VI. З 1 червня переселенцям з України планують надати виплати за 400 євро (12817 грн) на місяць. Також для них спростять доступ до центрів зайнятості та охорони здоров’я та дадуть можливість відвідувати курси німецької мови.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні