П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіУ Раді пропонують встановлювати граничний рівень цін на товари та послуги під...

У Раді пропонують встановлювати граничний рівень цін на товари та послуги під час війни

Этот материал также доступен на русском языке
18 депутатів фракції "Слуга народу" зареєструвала у Раді законопроект №7239, який дозволяє Кабміну встановлювати граничний рівень цін на товари та послуги у період воєнного стану.

У порушників буде конфісковано цей товар, а також доходи від його партії. Крім того, уряд зможе делегувати такі повноваження органам МСУ та ВДА.

Встановлювати граничний рівень цін на товари чи послуги уряд зможе на всій території України, а у разі потреби – на території окремо взятої адміністративно-територіальної одиниці.

Крім цього, Кабмін зможе здійснювати контроль за дотриманням фізичними та юридичними особами встановлених цін, якщо останні порушують правила вартості, то уряд оформлятиме протоколи про адміністративні правопорушення та спрямовуватиме їх до суду для притягнення до адміністративної відповідальності з конфіскацією відповідних товарів, а також доходів, отриманих від реалізації таких товарів чи послуг.

Також уряд зможе надавати всі вищезазначені повноваження центральним та місцевим органам виконавчої влади, військовим та військово-цивільним адміністраціям, органам місцевого самоврядування.

Держпродспоживслужба закликає громадян повідомляти про завищені ціни на продукти харчування.

Раніше ми повідомляли, що в Україні підприємці незаконно піднімають ціни на продукти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні