Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зберегти продукти, якщо зникла електрика?

Як зберегти продукти, якщо зникла електрика?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у вашому будинку зникла електроенергія, важливо дотримуватися основних правил безпеки харчових продуктів. Крім того, продукти можна зберігати з урахуванням того, як довго немає електроенергії, і що ви зробили для продовження безпечного зберігання їжі. Ось кілька порад.

Насамперед треба врахувати, що у спільній камері побутового холодильника температура має бути не вищою за 4 градуси тепла.

1. Підготуйтеся до надзвичайної ситуації заздалегідь. Заморозьте контейнери з водою, щоб зберегти температуру продуктів у холодильнику на рівні 4°С. По можливості купіть сухий або блоковий лід.

2. У разі відключення світла тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. У цьому разі продукти залишаються безпечними: до 4 годин у холодильнику, до 48 годин у повній морозилці та до 24 годин у напівпорожній морозилці.

3. Якщо електроенергію вимкнено понад 4 години, покладіть лід у холодильник.

4. Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпеку. Якщо ви сумніваєтеся, викидайте її. Через 4 години без електроенергії або джерела холоду необхідно викинути всі продукти, що швидко псуються (м’ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки). Викидайте будь-яку їжу з незвичайним запахом, кольором або текстурою.

5. Перевіряйте температуру продуктів, які зберігаються в морозильнику або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Викиньте їжу, якщо температура вища за 4°С. Це можна перевірити за допомогою термометра в холодильнику або морозилці.

6. Ви можете безпечно приготувати заморожені продукти, які ще містять кристали льоду, вони точно не зіпсувалися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні