П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк уникнути хвороб городника: поради лікаря

Як уникнути хвороб городника: поради лікаря

Этот материал также доступен на русском языке
В областях, де немає активних бойових дій, робота на городах у розпалі – хтось копає, а хтось уже й садить. У цьому щоденному кругообігу досить часто забуваємо про обережність, тому й стаємо жертвами так званого синдрому городника. Які ж небезпеки підстерігають нас на городі?
  1. Відсутність підготовки до важких фізичних навантажень, адже в холодну пору року люди ведуть переважно малорухливий спосіб життя, а потім раптово активно беруться за роботу. Через різке навантаження хребта відбувається утиск зв’язок або нервів. Як наслідок – розвиток міозиту, запального процесу у м’язах, що провокує обмеження рухливості у пошкодженому відділі хребта, коли, як кажуть, скрутило спину. Без нестероїдних протизапальних препаратів не обійтись.
  2. Під час роботи на городі тіло розігрілося, а раптом подув прохолодний вітер. На тлі такого переохолодження може розвинутись міжреберна невралгія (запалення міжреберних нервів, що відходять від спинного мозку на рівні грудного відділу хребта). В результаті виникає біль у ділянці серця, що посилюється під час дихальних рухів, кашлю, чхання. Полегшити стан хворого при ураженні тулуба можуть гарячий чай з малиною або лимоном, розігрівальні та протизапальні мазі. Якщо це не допомагає – слід звернутися до лікаря (невропатолога чи терапевта).

Приймаючись до весняних польових робіт без належної фізичної підготовки (це може бути щоденна зарядка або біг) або легко потрапивши під холодний вітер, можна спровокувати загострення остеохондрозу, радикуліту, спондильозу, остеоартрозу, поліартриту.

До списку про захворювання огородника належать і серцеві. Адже якщо людина з хворим серцем зазнає надмірних фізичних навантажень, у неї може статися інфаркт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні