Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим корисний чай із молоком?

Чим корисний чай із молоком?

Этот материал также доступен на русском языке
Вживання чаю з молоком вважається корисним профілактичним засобом при захворюваннях нирок, серця, гастриті та виразковій хворобі, поліневритах, дистрофіях та виснаженні центральної нервової системи.

«Я дуже люблю чай із молоком і регулярно п’ю його вже протягом кількох років. Але шкідливо це чи корисно – не знаю, бо періодично чую протилежні думки щодо цього. Хотілося б на сторінках газети побачити коментар фахівця із цього приводу.

Ольга Купріянівна, м. Чернігів».

На запитання читачки відповідає дієтолог Ганна Душкова:

– Справді, щодо корисності чаю із молоком існують різні точки зору. Але особисто я вважаю, що суміш чайного настою з молоком є ​​дуже поживним і легко засвоюваним організмом напоєм, що володіє і стимулюючими, і зміцнюючими властивостями.

Молоко містить безліч різних поживних речовин, необхідних людині, але цілісне молоко іноді погано перетравлюється шлунком, особливо часто з цією проблемою стикаються люди у віці. У той самий час чай успішно коригує «недоліки» молока, полегшуючи засвоюваність його організмом.

Разом з тим молоко пом’якшує дію кофеїну та інших алкалоїдів, тому чай своєрідно «допомагає» молоку, а молоко – чаю, і разом вони утворюють ідеальну цілюще-живильну суміш. При цьому специфічні ароматичні та смакові якості чаю зовсім не страждають, а разом із молоком в організм надходить необхідний йому кальцій.

До речі, з молоком можна вживати як чорний, так і зелений чай або суміш цих сортів. У чай при цьому краще додавати не кип’ячене, а пастеризоване сире молоко, попередньо підігріте до 40-60 градусів.

Для здорової людини чай з молоком ідеальний з ранку або після фізичної або нервової напруги. Крім того, вживання чаю з молоком вважається корисним профілактичним засобом при захворюваннях нирок, серця, гастриті та виразковій хворобі, поліневритах, дистрофіях та виснаженні центральної нервової системи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні