П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому під час війни категорично не можна вживати алкоголь?

Чому під час війни категорично не можна вживати алкоголь?

Этот материал также доступен на русском языке
У ряді областей України запроваджено заборону на продаж алкогольних напоїв на період дії воєнного стану. Це має свої причини, і одна з них — вплив алкоголю на те, як ми мислимо і як ми реагуємо на небезпеку.

Про це повідомляє phc.org.ua.

Алкоголь уповільнює роботу центральної нервової системи , що контролює думки. Найбільший вплив алкоголю відбувається на мозок, що впливає на те, як ви думаєте, відчуваєте та поводитесь. Це пов’язано з тим, що алкоголь змінює роботу мозку, і це призводить до виснаження хімічних речовин у нашому мозку, які допомагають зменшити тривожність природним шляхом.

В результаті ми можемо відчувати ще більший стрес, тривогу чи депресію, а потім відчуватимемо, що нам потрібно більше алкоголю, щоб допомогти впоратися з цим непереборним почуттям тривоги.

Алкоголь також впливає на нашу здатність обробляти думки та приймати раціональні рішення , які можуть призвести до збільшення ймовірності насильства чи агресивної поведінки. За надзвичайної ситуації вживання алкоголю може здатися хорошим способом допомогти впоратися зі стресом, але це не так.

Вживання алкоголю в таких ситуаціях становить додаткову загрозу вашому життю . Алкоголь погіршує здатність міркувати логічно, а значить, ви можете недооцінити ситуацію, не мати можливості швидко та адекватно реагувати на події та приймати виважені рішення.

Зараз під час військових дій дуже важливо залишатися тверезим і розсудливим – це може врятувати вам життя!

Нещасні випадки, травматизм . Категорично заборонено керування транспортним засобом, використання інструментів чи механізмів у стані алкогольного сп’яніння. Ці правила діють і в мирний час, особливо важливими зараз — під час війни.

Несумісність деяких ліків або інших препаратів, що взаємодіють із алкоголем . Під час війни, коли доступ до ліків обмежений та існують проблеми з доступом до лікаря, слід мінімізувати будь-які випадки, які можуть вимагати уваги медиків. Не ризикуйте своїм здоров’ям.

Отруєння неякісними алкогольними напоями чи сурогатом. Навіть якщо у вас залишилися запаси алкоголю до введення в дію заборони продажу, відмовтеся від ідеї випити ввечері. Замініть вживання алкоголю медитацією або хорошим і якісним сном – це буде ефективнішим і допоможе зберегти життя, якщо раптом станеться екстрена ситуація.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні