Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 23 березня – Всесвітній день метеоролога

Цей день в історії: 23 березня – Всесвітній день метеоролога

Этот материал также доступен на русском языке
23 березня – 82-й день року за Григоріанським календарем. До кінця року залишається 283 дні. Цього дня у світі відзначаються День ласкавого кошеня, День «OK», День однакових шкарпеток, Всесвітній день метеоролога, День небезпечного зближення.

Які свята відзначають 23 березня?

23 березня відзначають Всесвітній день метеоролога . Можна нескінченно довго нарікати на роботу метеорологів та синоптиків, які іноді помиляються у своїх прогнозах, але саме їхня робота допомагає убезпечити людство від руйнівної дії стихійних лих, дозволяє стежити за змінами клімату і навіть просто знати, яка погода очікує нас щодня.

Також сьогодні святкують Міжнародний день ОК . Вважається, що саме 23 березня 1839 року вперше в газеті “Бостонський ранок” (the Boston Morning Post) було надруковано всіма улюблений нині вираз “о’кей” – це було б чудово, це було б ОК!

Що сталося 23 березня в Україні та світі?

1324 – Папа римський Іоанн XXII відлучив від церкви імператора Людовіка (Людвіга) Баварського.

1568 – Катерина Медичі та Карл IX уклали мирний трактат у Лонжі, закінчилася друга французька релігійна війна.

1869 – вчена рада Лейпцизького університету дала Фрідріху Ніцше докторський ступінь із сукупності опублікованих ним наукових статей.

1891 – вперше використана сітка на футбольних воротах. Сталося це в Англії у матчі між футбольними збірними Півночі та Півдня країни.

1913 – потужний торнадо четвертої категорії зруйнував значну частину міста Омаха, штат Небраска, США. 94 особи загинули, завдано збитків на 8 мільйонів доларів.

1918 – Українська Центральна Рада оголосила українську мову мовою діловодства

1935 – президент США Франклін Рузвельт підписав Конституцію Філіппін. Республіка Філіппіни набула статусу автономії у складі США.

1944 – засновано Київський ботанічний сад Академії наук УРСР.

1950 – заснована Всесвітня метеорологічна організація. Цю дату відзначають як Всесвітній метеорологічний день.

1956 – проголошено першу ісламську республіку – Пакистан.

1966 – у Римі вперше за 400 років відбулася офіційна зустріч Папи Римського та архієпископа Кентерберійського.

2013 – в результаті циклону з Балкан рекордний снігопад у Києві практично паралізував рух транспорту на вулицях. Випало понад 50 см снігу. У місті оголошено надзвичайний стан.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні