Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовини28-а доба війни в Україні: оперативна інформація Генерального Штабу ЗСУ

28-а доба війни в Україні: оперативна інформація Генерального Штабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двадцять восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах.

На Східному напрямку оперативні угруповання військ діють у Донецькому, Слобожанському та східній частині Таврійського операційних районів. Не дають противнику можливості відновити наступ у напрямках на Слов’янськ та частиною сил на населений пункт Лозова.

Стримують поступ противника у напрямку Запоріжжя.

Угруповання об’єднаних сил стримує просування загарбника у напрямку міста Попасна та Курахове. Здійснює кругову оборону Маріуполя. На Північно-Східному напрямку продовжується ведення оборонної операції у певній операційній зоні.

Основні зусилля зосереджені на прикритті державного кордону, стримуванні настання супротивника у районі населеного пункту Малин.

У Сіверському напрямку угруповання військ утримує оборону Чернігова та стримує просування супротивника у напрямку Києва.

На Південно-Східному напрямку проводиться оборонна операція, підтримка дій сухопутних угруповань військ та окремих підрозділів, оборона пунктів базування та морських портів у Чорноморській операційній зоні. Продовжується ведення оборони Миколаєва та населених пунктів Миколаївської області.

Наші захисники стримують супротивника за напрямками на Кривий Ріг та Нововоронцовку, проводять стабілізаційну операцію, виконують завдання територіальної оборони. Відзначено активні дії авіації ворога та завдання ударів з використанням ракет за останню добу.

Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України здійснює відображення зосереджених ракетно-авіаційних ударів та повітряного нападу супротивника, протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ.

За попередню добу було вражено понад 17 повітряних цілей ворога (6 літаків, 5 БПЛА, 1 вертоліт та 5 крилатих ракет). Крім того, авіація Повітряних Сил завдавала нищівних ударів по скупченню техніки і живої сили супротивника і поразка ворожих крилатих ракет.

На території Російської Федерації триває прихована мобілізація з метою поповнення втрат особового складу окупаційного угруповання військ, що у війні біля України. Військові комісаріати намагаються залучити до проходження служби та підписання відповідних контрактів колишніх військовослужбовців, які віддають перевагу тим, хто вже має бойовий досвід.

На території Білорусі представники опозиційних сил і небайдужі громадяни, які засуджують сприяння чинній нелегітимній владі РФ у війні з Україною, частково вивели з ладу залізничне сполучення між Білоруссю та Україною. Інформація уточнюється. У той же час, за наявною інформацією, територією республіки Білорусь йде активне переміщення російської та білоруської військової техніки та подальше її накопичення вздовж українського кордону. Противник на окремих напрямках деморалізований. Так, під час штурму міста Маріуполя, в одному з загонів спецпризначення, залученого до ведення активних бойових дій, менше 10% особового складу готові продовжити участь у війні, решта осіб убита, поранена, хвора або деморалізована.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що російські загарбники застосували на Донеччині заборонені боєприпаси.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні