Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіНа час військового стану військовослужбовцям термінової служби виплачуватимуть винагороду у 30 тисяч...

На час військового стану військовослужбовцям термінової служби виплачуватимуть винагороду у 30 тисяч гривень щомісячно

Этот материал также доступен на русском языке
На період дії військового стану військовослужбовцям строкової служби виплачуватимуть додаткову винагороду у 30 тисяч гривень щомісяця.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Міністерства оборони України у Facebook.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового та начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії військового стану», якою виключив обмеження щодо виплати військовослужбовцям строкової служби на період дії військового становища додаткової винагороди 30 тис. грн щомісяця.

Ця постанова, йдеться у замітці, була ухвалена на виконання указів президента. Їм передбачено, що в умовах військового стану військовослужбовцям Збройних сил, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України , Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового та начальницького складу ДСНС України, Національної поліції України виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тис. грн. у розрахунку на місяць.

«Усім категоріям військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 000 грн. місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах», — йдеться у повідомленні.

Крім того, сім’ям українських військовослужбовців, які загинули у цій війні, виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 15 млн. грн., яка розподіляється рівними частками на всіх одержувачів.

«Наші терміновики виявили героїзм та витримку. Звичайно, перші удари російських загарбників взяли на себе професіонали-контрактники, але кожна перемога над ворогом кується на надійній опорі, якою стали строчки у тому числі в місцях постійної дислокації. Український солдат — контрактник, доброволець, терміновик — заслуговує на рівну повагу та гідне забезпечення. Визнаючи це, Кабмін скасував обмежувальну норму, щоб кожен терміновик знав, що країна вдячна. Разом ми подолаємо ворога! Слава Україні», – сказав міністр оборони України Олексій Рєзніков.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні