Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнці можуть користуватися грошима з заарештованих рахунків

Українці можуть користуватися грошима з заарештованих рахунків

Этот материал также доступен на русском языке
Громадянам дозволено скористатися коштами з заарештованих рахунків. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України.

Українці, на рахунки яких було накладено арешт органами державної виконавчої служби або приватними виконавцями, можуть скористатися своїми коштами. Головне, щоб сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищувала сто тисяч гривень.

Таке рішення з метою забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану ухвалив Кабінет Міністрів України розпорядженням від 02 березня 2022 р. № 198-р “Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах військового стану”.

Крім того, Міністерство юстиції повідомило, що у разі відкриття рахунку клієнтом, на кошти якого у цьому банку накладено арешт, клієнти можуть відкрити такий рахунок та здійснювати видаткові операції з нього без урахування арешту до закінчення військового стану в Україні.

Національний банк вже поінформував банки про порядок здійснення видаткових операцій з рахунків громадян за наявності арешту на кошти та закликає банки врахувати його при обслуговуванні громадян.

«В умовах війни держава не може залишити українців без можливості розпоряджатися своїми коштами на елементарні потреби життя. Просимо банки відповідально підійти до цього питання та забезпечити можливість громадянам, рахунки яких були заблоковані до війни», – наголосив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні