Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДомашній хліб на сухих дріжджах

Домашній хліб на сухих дріжджах

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну зараз не всі мають змогу купити хліб. Але приготувати його можна вдома, головне, щоб було борошно та сухі дріжджі.

Інгредієнти:

500 г борошна;

365 мл води;

1 ч. л. солі;

1 ч. л. цукру;

7 г сухих дріжджів.

Приготування:

  1. Борошно змішуємо з дріжджами, цукром та сіллю. Додаємо теплу воду в суміш, що вийшла, перемішуємо тісто до однорідності протягом хвилин 5-10 хвилин. Тісто виходить м’яким і злегка липне до рук.
  2. Залишаємо тісто в теплому місці на 1-1,5 години для підйому. Тісто підніметься в 2 рази.
  3. Тісто, що підійшло, викладаємо на стіл, добре припилений борошном. І формуємо руками наш хлібець.
  4. Викладаємо тісто у форму для хліба (можна форму змастити олією або застелити папером для випічки). Залишаємо на 20-30 хвилин для підйому.
  5. Відправляємо форму з тістом до духовки. Випікаємо близько 30-40 хвилин за температури 200 градусів. У перші 20 хвилин випічки для утворення пари на дно духовки поставте миску з водою.

Нагадаємо, раніше ми, як приготувати батончики з рисової крупи.

Нове на сайті