Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПутін назвав три умови для покращення відносин між РФ та Україною

Путін назвав три умови для покращення відносин між РФ та Україною

Этот материал также доступен на русском языке
Президент Росії Володимир Путін у ході прес-конференції озвучив умови, які, на його думку, необхідні для покращення відносин між РФ та Україною.

За словами Путіна, щоб ситуація «вважалася врегульованою у довгостроковій історичній перспективі, щоб ми могли жити спокійно, щоб не йшлося про якісь конфлікти, тим більше озброєні», Україні слід визнати підсумки референдуму щодо окупованого Криму.

“Перше, що необхідно зробити всім, — це визнати волевиявлення людей, які проживають у Севастополі та Криму. Я багато разів про це говорив і ще раз наголошу: чим це волевиявлення гірше від того, що сталося в Косові? Та нічим, просто там рішення було ухвалене парламентом, а тут на загальнонародному референдумі”, – сказав президент РФ.

Крім того, він нагадав, що Росія виступає за роззброєння України.

“Все, про що було сказано вище, можна за одну секунду перевернути, якщо наші так звані партнери накачуватимуть сьогоднішню київську владу сучасними видами зброї. Тому найголовніший пункт – це відомий ступінь демілітаризації сьогоднішньої України, оскільки це єдиний об’єктивно контрольований фактор, який можна спостерігати і на який можна реагувати”, — сказав Путін, відповідаючи на запитання про те, що сприяло б розрядці у відносинах із Заходом та Україною.

Путін також заявив, що РФ категорично проти прийому України до НАТО.

“Найкращим рішенням була б відмова самого Києва від вступу до альянсу”, – зазначив Путін.

Нагадаємо, що Рада федерації РФ дозволила президенту РФ Володимиру Путіну використати російські збройні сили за кордоном, а точніше на окупованому Донбасі.

Також після оголошення Путіна щодо підтримки незалежності Л/ДНР він заявив про введення російських військ на територію Донбасу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про визнання ЛНР та ДНР та про те, що Росія планує будувати військові бази на Донбасі.

Джерело: unn.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні