Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОренда квартир подорожчає: фахівці назвали очікувані ціни

Оренда квартир подорожчає: фахівці назвали очікувані ціни

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні подорожчає оренда квартир: експерти озвучили майбутні ціни.

Як прогнозують експерти, ціни на оренду житла в Україні зростуть на 10-15% упродовж року. Наприклад, у столиці вартість може збільшитись на кілька тисяч.

Про це пише «Обозреватель» із посиланням на думку опитаних експертів.

За словами представника Асоціації фахівців у сфері нерухомості Юрія Пилипчука, різко ціни не зростатимуть. При цьому деякі орендарі завищують їх, намагаючись заробити. Експерт зазначає, що причин для підвищення вартості оренди наразі немає.

Багато факторів. Ціна залежить від того, якою буде ситуація у світі, що буде з економікою, політикою, війною… Але якщо припустити, що всі фактори залишаться незмінними, гадаю, буде невеликий приріст. Я сказав би, що на рівні 10-15%», — каже ріелтор.

Ціна оренди

За оцінками експертів, у Києві оренда однокімнатної квартири коштує приблизно 14,3 тисячі гривень, двокімнатну — 20,4 тисячі.

Наприкінці 2022 року оренда «двушки», за прогнозом, може зрости до 23 тисяч гривень, «троячки» — до 37 тисяч. Уточнюється, що йдеться про середні цінові показники, тому можна знайти і доступніші варіанти житла.

Для довідки:

як повідомляв раніше Держстат, середня плата за місячну оренду 1-кімнатної квартири за 2021 рік по Україні зросла на 10,0% із 3903 до 4294 гривень;

шахрайство при оренді квартир має багато схем. Про найпопулярніші з них ми розповідали за посиланням;

згідно з рейтингом вартості життя, який оприлюднив дослідницький сервіс Numbeo, в Україні жити дешевше, ніж у Білорусі, але дорожче, ніж у Нігерії.

Нагадаємо, ми розповідали про житло у Києві для відпочинку та відряджень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні