Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкий фрукт потрібно вживати людям із безсонням

Який фрукт потрібно вживати людям із безсонням

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені відзначають, що правильне харчування ввечері є ключем до нічного відпочинку.

Банани є відмінним перекушуванням перед сном для людей, які мають проблеми із засипанням і безсоння.

Медики з британської організації Sleep Charity, яка займається проблемами сну, констатують, що якість нічного сну може залежати від того, що людина їсть незадовго до неї, повідомляє medikforum.

«Правильне харчування ввечері безперечно є ключем до гарного нічного відпочинку. Деякі продукти заспокоюють мозок та сприяють швидкому засипанню», – зазначили фахівці.

Експерти порадили людям із безсонням перекушувати бананом. За їхніми словами, банан, з’їдений незадовго до відходу до сну, стимулює вироблення ключових гормонів, що заспокоюють мозок, і створюють необхідний організм спокою. Зокрема, за «включення» заспокійливих мозок гормонів відповідальний трипфтофан, що міститься у складі бананів.

«Банани багаті на магній і калій, які можуть допомогти розслабитися як м’язам, так і розуму. З’їжте банан цілком або зробіть смузі», – порадили медики.

Також людям з безсонням вони рекомендують контролювати споживання кофеїну та алкоголю. Експерти зазначили, що багато людей не беруть до уваги, як багато вживають кофеїну за день, і нагадали, що цей стимулятор містять у собі чай, деякі газовані напої, шоколад, енергетичні напої та деякі знеболювальні ліки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні