Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїна у лютому збільшила імпорт газу, але споживання знизилося

Україна у лютому збільшила імпорт газу, але споживання знизилося

Этот материал также доступен на русском языке
Завдяки нарощуванню імпорту газу в лютому, а також через досить теплу погоду, нинішній опалювальний сезон проходить за планом. Дефіциту газу немає.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор компанії “Оператор газотранспортної системи України” Сергій Макогон.

– З початку лютого значно збільшився імпорт газу в Україну. Щоденний обсяг імпорту становить 13,5–14,0 млн кубометрів на добу. Більшість імпорту надходить з Угорщини – в середньому 5,5 млн кубометрів на добу, – написав він.

За словами Сергія Макогона, також є імпорт зі Словаччини, який становив близько 5 млн кубометрів на добу, а решта поставок здійснюється з Польщі за допомогою віртуального реверсу.

– Усього з початку лютого було імпортовано 162 млн кубометрів, з початку року – 218 млн кубометрів, – розповів голова Оператора ГТСУ.

Він додав, що в середньому на добу Україна імпортує 2-2,5 млн кубометрів. На ситуації в секторі позначилася тепла погода та високі ціни на газ. Це призвело до суттєвого скорочення споживання промисловістю та загалом по Україні.

– Торік 11 лютого щодобове споживання становило майже 152 млн кубометрів, цього року – 106 млн кубометрів, – пояснив Сергій Макогон.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні