Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаВперше в історії Україна почала імпортувати газ із Угорщини

Вперше в історії Україна почала імпортувати газ із Угорщини

Этот материал также доступен на русском языке
Україна вперше розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини. Раніше система ГТС могла працювати лише за напрямом з України до Угорщини.

Про це повідомив генеральний директор компанії Сергій Макогон на своїй сторінці у Facebook .

“Сьогодні вперше в історії почався фізичний імпорт газу з Угорщини в Україну. Раніше система ГТС могла працювати лише за напрямом з України до Угорщини. Завдяки проведеним технічним заходам було створено можливість транспортування газу в обох напрямках”, – зазначив він.

Сергій Макогон повідомив, що угорський напрямок став другим після Словаччини гарантованим маршрутом постачання газу в Україну навіть у разі відсутності транзиту.

“Відкриття цього напряму створило можливість для трейдерів організовувати постачання в Україну зрідженого газу LNG із терміналу у Хорватії”, – додав глава “Оператора ГТС”.

Запаси газу в Україні

На початок опалювального сезону 2021-2022 років у підземних газових сховищах України було накопичено 19 млрд куб. м газу.

У НАК “Нафтогаз України” заявляли, що такого запасу вистачить для стабільного проходження країною опалювального сезону, навіть за умови ймовірних додаткових потреб теплових електростанцій, які зіткнулися із проблемою недостатніх запасів вугілля на складах.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні