Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна лідирує у пробках світу: Київ та Одеса у першій шістці

Україна лідирує у пробках світу: Київ та Одеса у першій шістці

Этот материал также доступен на русском языке
Київ потрапив до ТОП-3 найбільш завантажених автомобілями міст світу. Ще три українські міста також включені до рейтингу.

Столиця України опинилася на третьому місці рейтингу за найбільшими затримками часу для автомобільного трафіку за підсумками 2021 року. Також у топ-25 увійшли Харків, Дніпро та Одеса. Відповідні дані щорічного рейтингу Traffic Index 2021 опублікувала компанія TomTom.

Серед 404 міст світу за інтенсивністю автомобільних пробок на дорогах Дніпро зайняв 25 місце, Харків – 12 місце, Одеса опинилася на шостому місці, а Київ – на третьому.

За даними рейтингу, минулого року у Києві спостерігалося помітне зростання завантаженості доріг. Середній час у дорозі за рік збільшився на три хвилини на день. У Києві вузькими місцями стали мости, центр та в’їзд до міста.

Одеса потрапила до топ-10 міст із найсильнішими пробками, посівши у ньому 6-е місце. Підраховано, що одеські водії проводять у заторах 117 годин на рік. Це дані компанії TomTom, що займається виробництвом навігаторів та софту для них.

Найзавантаженішим містом з пробок у 2021 році став турецький Стамбул, а на другому місці опинилася Московська область.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні