Середа, 22 Травня, 2024

Чим корисне какао?

Этот материал также доступен на русском языке
Какао, в першу чергу - це тропічне дерево, з плодів якого видобувають шоколад і порошок, що є основою для приготування калорійного та зігріваючого напою з такою самою назвою.

Какао-порошок – це, по суті, змелена макуха, що залишилася після віджиму олії з кавових бобів.

склад

Головними інгредієнтами є кофеїн, що надає тонізуючу дію, та теобромін, що покращує кровообіг. Також у складі какао-порошку жири, білки, вуглеводи, дубильні, органічні та мінеральні речовини.

Користь

Стимулює роботу мозку, знімає напругу та піднімає настрій. При регулярному вживанні запобігає розвитку склерозу, недоумства. Завдяки великій кількості поліфенолів нормалізує тиск.

Як вибрати?

Якісний какао-порошок має насичений коричневий колір, однорідну масу без крупинок, жирність – близько 15%.

Як готувати?

Зазвичай його готують на воді чи молоці з додаванням цукру та вершків.
Важливо безперервно помішувати, щоб не утворилися грудки. Окрім шоколадних напоїв, какао додають у кондитерські вироби.

Важливо! Людям з підвищеною нервовою збудливістю, подагрою від вживання какао краще утриматися.

Нагадаємо, ми розповідали про найкращі каші для підтримки здоров’я серця та судин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні