Інгредієнти:
- рис – 1 ст.
- яблуко – 4 шт.
- мед – 4 ст.л.
- суміш із смажених горіхів та сухофруктів (родзинки, цукати та горіхи на вибір: мигдаль, кешью, фундук, волоські) – 200 гсахарна пудра – 1 ст.л.
- гвоздика – 4 шт.
- кориця мелена.
Покроковий рецепт приготування
- Рис відварити до готовності.
- Яблука промити, зрізати верхню частину так, щоб вийшла кришечка, і обережно видалити серцевину, м’якоть нарізати шматочками.
- Готуємо начинку: з’єднати рис, м’якоть яблук, мед і додати горіхи із сухофруктами, мелену корицю до смаку.
- Заповнюємо яблука рисовою масою: покласти 1-2 ст. суміші, потім гвоздику та заповнити яблуко доверху.
- Лист необхідно застелити папером для випічки (або фольгою), щоб яблучний сік не пригорів на ньому. Накриваємо яблука кришками і ставимо в розігріту до 180 ° С духовку. Запікати протягом 25-30 хвилин.
- Перед подачею посипати запечені яблука цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали вам, як приготувати гарбузові кекси.