П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаПрибутковий бізнес: на Хмельниччині вирощують креветок

Прибутковий бізнес: на Хмельниччині вирощують креветок

Этот материал также доступен на русском языке
Восени минулого року на Хмельниччині відкрилася перша ферма, яка спеціалізується на вирощуванні креветок.

Заснувала міні-господарство родина Світлани Коваль із села Гвардійське Хмельницького району. Жінка чотири роки шукала фермерську нішу до душі, повідомляє SEEDS.

Ідею нового бізнесу Світлана запозичила на YouTube. Жінка розглядала можливість створення равликової ферми, але зупинилася на ракоподібних, оскільки їх вигідніше вирощувати та пропозиція цього продукту на ринку України менша. Підприємець знайшла фермера із Київщини, який займається розведенням креветок уже кілька років. Інвестиції у міні-ферму були незначними.

За 14 тис. гривень Світлана Коваль купила басейн, обладнання для нього та корми на чотири місяці. 650 мальків виду Макробрахіум Розенберга, або гігантська прісноводна, підприємцю надав фермер із Київщини.

Він також поділився зі Світланою своїм досвідом розведення креветок.

– Креветки невибагливі. Годувати їх потрібно раз, іноді двічі на день. Для малька достатньо однієї чайної ложки корму. Також креветки їдять гарбуз та кропиву, – каже Світлана Коваль.

Вартість креветок – 1-1,5 тисячі гривень за кілограм

Серед особливих умов утримання креветок – лише постійна температура води (+27 градусів), до решти вони невибагливі. Зростають креветки близько чотирьох місяців. Ракоподібні продають живими. Вартість креветок вагою від 20 грамів становить 1 тисячу гривень за кілограм. Великі особини вагою понад 50 грамів продають по 1,5 тисячі гривень за кілограм.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Винницкой области выращивают королевские креветки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні