Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКоли перестануть виплачувати "ковидну" тисячу?

Коли перестануть виплачувати “ковидну” тисячу?

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві економіки повідомили, що програма із виплати "ковидної тисячі" триватиме рік.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Вона триватиме до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься у кілька етапів:

  • 1 етап – отримання коштів відбуватиметься через програму “Дія”.
  • 2 етап (II-III квартал 2022 року) – альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють.

Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн-форматі, повідомили в Мінекономіки. Для цього необхідно:

  • вибрати картку для виплат “Е-підтримка”;
  • чекати на зарахування коштів від Мінекономіки.

Як раніше повідомлялося, 19 грудня було офіційно запущено проект “Е-підтримка” у додатку “Дія”, в рамках якого вакциновані від коронавірусу громадяни можуть отримати 1 тис. гривень.

Механізм отримання 1 тис. гривень вакцинованими не через Дію буде доступний або з другого півріччя 2022 року, або з другого кварталу 2022 року.

При цьому послуга купівлі ліків за виплачену вакцинованим особам віком від 60 років 1 тис. гривень стала доступною до кінця січня 2022 року.

Тим часом тисяча гривень, яку не використовує повний курс вакцинації від коронавірусу, буде повертатися до державного бюджету.

24 січня президент Володимир Зеленський заявив, що вакциновані бустерною дозою вакцини від коронавірусу отримають ще 500 гривень у рамках програми “Е-підтримка”. Але “грошей на виплати за бустерну вакцинацію в бюджеті поки що немає”, сказав міністр фінансів Марченко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні