П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУ Кабміні підказали українцям, як зменшити витрати на комуналку на 50%

У Кабміні підказали українцям, як зменшити витрати на комуналку на 50%

Этот материал также доступен на русском языке
Державна програма з енергоефективності, що діє в Україні, є досить популярною серед українців, оскільки дозволяє досить швидко «повернути» кошти, витрачені на термомодернізацію житла, зменшити суми в рахунках та отримати значно вищий рівень комфорту у власних будинках.

Про це у своєму блозі «Мінус 50% у платіжці. Як енергоефективність дозволяє зменшувати витрати на комуналку та підвищувати комфорт у будинках» в одному з видань написала заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна.

– Державна програма з енергоефективності – перевірений роками ефективний інструмент державної підтримки під час впровадження енергоефективних заходів у будинках. Програма надає співфінансування мешканцям будинків, які вирішили провести термомодернізацію. Часто державна програма посилюється також місцевими програмами, що масштабують їхній ефект і значно зменшують інвестиції, які потрібно зробити самим мешканцям, – зазначає у своєму блозі Юлія Підкоморна.

Так, за словами заступниці міністра, за 7 років Програмою скористалися близько 870 тисяч домогосподарств, які проінвестували в енергоефективні заходи та отримали державну компенсацію майже 3,5 млрд гривень.

– Загалом комплексна термомодернізація будинку (від встановлення будинкових лічильників тепла та індивідуальних теплових пунктів до заміни дверей та вікон) здатна знизити споживання енергії на 50% і навіть більше. А разом із цим – знизити витрати на опалення та гаряче водопостачання, – зазначає Юлія Підкоморна.

Заступник міністра навела приклад енергомодернізації житлового фонду Польщі, де за 20 років було проведено масштабну термомодернізацію житлового фонду. Вона також наголосила, що розмір компенсації за кредитами в Україні з боку держави більший, ніж у Польщі.

Читайте також:

Джерело: kmu.gov.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні