П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНовий тест на ковід підготували вчені. Він точніше, швидше і дешевше, ніж...

Новий тест на ковід підготували вчені. Він точніше, швидше і дешевше, ніж ПЛР

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо Harmony визнають, пристрій буде адаптований для використання в домашніх умовах.

Американські вчені представили новий тест на наявність коронавірусу під назвою Harmony. Він поєднує в собі швидкість звичайних експрес-тестів, але при цьому дає результат точніше і швидше, ніж ПЛР-тест.

Про це повідомляє “Хайтек+” із посиланням на заяву Вашингтонського університету.

Прилад Harmony розроблений таким чином, що дозволяє проводити аналіз одночасно чотирьох зразків і вже за 20 хвилин отримати результат. Наприклад, на дослідження зразків за допомогою ПЛР-тесту потрібно кілька годин і спеціальне обладнання.

Крім того, вчених вдалося підвищити точність виявлення коронавірусу – у новому тесті вона становить 97%, що більше, ніж у традиційних ПЛР-тестах.

“З найпершого дня ми розробляли наш тест таким чином, щоб його можна було робити за низькою ціною та у великих обсягах, забезпечуючи швидкі точні результати”, – сказав автор роботи Баррі Лутц.

У планах учених використати нові тести у громадських місцях для експрес-тестування людей. Якщо Harmony покаже успіх, прилад адаптується для використання в домашніх умовах.

Раніше повідомлялося, що у жовтні 2020 року вчені з Великої Британії заявили про розробку найшвидшого експрес-тесту на коронавірус, який показує результат через 5 хвилин після початку реакції.

Джерело: Українські Новини

Раніше ми писали, що медики назвали симптоми, за якими можна визначити штам коронавірусу «Омікрон» без тесту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні