Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаХто в Україні має право на субсидію: критерії

Хто в Україні має право на субсидію: критерії

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство соціальної політики визначило критерії, за якими людина може отримати субсидію.

Сім’ї можуть отримати субсидію, якщо їхня плата за комунальні послуги більша за певний для них обов’язковий платеж.

Наголошується, що розрахунок обов’язкового відсотка платежу відбувається індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою та залежить від її доходу:

  • Визначення середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.
  • Визначення середньомісячного доходу одну людину (середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства).
  • Дохід на одну особу необхідно розділити на розмір прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць, встановлений на 1 січня року, з якого призначається субсидія (розмір прожиткового мінімуму на 01.01.2022 становить 2 393 грн);
  • Отриманий результат слід розділити на два, а потім помножити на 20% – так розраховується відсоток середньомісячного сукупного прибутку.

Слід зазначити, що згідно з Постановою Кабміну від 25.03.2020 № 247, до завершення карантину, встановленого Урядом з метою запобігання поширенню на території України епідемії COVID-19, та місяця, наступного за місяцем, у якому скасовано карантин, замість 20% базової норми плати за послуги ЖКГ застосовується 15%.

Після цього необхідно розрахувати розмір обов’язкової частини платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід домогосподарства.

Джерело: sud.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні