Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатЯк українцю отримати безкоштовно 2 гектари землі?

Як українцю отримати безкоштовно 2 гектари землі?

Этот материал также доступен на русском языке
Кожен українець має право отримати від держави 2 га землі безкоштовно. Як оформити законні 2 гектари землі та скільки на це піде часу.

Де буде знаходитись ваша ділянка – повністю ваша відповідальність. Ви повинні самостійно знайти землю, яка не належить іншим особам. Не важливо, чи збігається місце розташування ділянки з вашою реєстрацією або місцем проживання. Важливо лише те, щоб вона була вільна від прав інших і на неї не поширювалися плани розвитку громад, міст, селищ тощо.

Для пошуку вам у допомогу відкриті джерела:

  • Публічна кадастрова мапа України. Тут ви можете знайти вільну ділянку, дізнатися про її призначення, окреслити межі, встановити, чи є на ній плани у держави. Головне розібратися з позначеннями на карті. Ділянки із власниками відзначені блакитним кольором.
  • Державна служба України з геодезії, картографії та кадастру. Тут є список ділянок, які уряд передає у комунальну власність. Дані представлені за роками та окремими громадами. Можна запросити отримання цікавої для вас публічної інформації: які землі ще не передані в користування, які не плануються під забудову і т.д.
  • Сайти місцевих рад та органів самоврядування. Тут є плани розвитку громади, можна запросити інформацію про знайдену або вільну ділянку. Велика ймовірність того, що вам дадуть відповідь на питання, що стосуються тільки сформованих ділянок потрібного призначення (це не завжди 2 га площі), але точно вільних.
  • Особисте опитування мешканців населеного пункту, де ви хочете взяти землю. Інформація про покинуті площі легко поширюється на невеликі населені пункти.

Навряд чи вдасться знайти вільне місце поблизу великих міст, моря або інших максимально комфортних місць. Зазвичай, на такі ділянки вже є плани у держави або вони мають користувачів. Найлегше знайти вільні гектари на території за 200-500 км від великих міст.

Читайте також:

Джерело: finance.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні