Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаНа Львівщині вирощують їстівних жаб

На Львівщині вирощують їстівних жаб

Этот материал также доступен на русском языке
На Львівщині у селі Яблунівка на равликовій фермі «Tante Snails» культивують їстівні жаби. На території ферми є дегустаційна зона, де туристи охоче ласують жаб'ячими лапками.

Про це йдеться у сюжеті ШоТам.

“Tante Snails” – це єдина українська ферма, яка вирощує жаб. В Україні також працюють експортери жаб’ячих лапок, але, наскільки відомо, вони поставляють до ЄС кінцівки диких амфібій, виловлених на півдні Одеської області, в районі Вилкова.

– Ідея ця з’явилася завдяки місцевому ландшафту та французькій кухні: на фермі було місце, де збиралася вода, із цим треба було щось зробити. У фермерському ресторані готують французькі страви, тому для повноти кулінарної картини не вистачало жаб, – розповів Андрій Дзюбан, співвласник ферми “Tante Snails”.

Коли на фермі вирішили культивувати жаб, знайшли підходящий вид у Франції – гібрид між річковою та озерною жабою. Наразі все «поголів’я» української ферми походить від французьких жаб.

На фермі жаби живуть у невеликому ставку. Орієнтовна ціна на заморожений напівфабрикат – 450-650 грн/кг, вартість залежить від розміру.

Нове на сайті