Середа, 18 Травня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяФінські медики назвали найкорисніший вид хліба

Фінські медики назвали найкорисніший вид хліба

Этот материал также доступен на русском языке
Медики з Інституту охорони здоров'я та соціального розвитку Фінляндії назвали житній хліб одним із найкорисніших.

Про це пише МедікФорум.

– Ключові корисні властивості житнього хліба пов’язані з клітковиною. Якщо вживати продукт один раз на день, жінки в середньому одержують 20 відсотків клітковини, а чоловіки – 30 відсотків її добової норми, – пояснили фахівці.

За словами лікарів, завдяки високій концентрації клітковини такий хліб ефективно сприяє розвитку корисної бактеріальної кишкової мікрофлори. Це, своєю чергою, позитивно впливає на стан загального імунітету і забезпечує профілактику колоректального раку.

– Включення до раціону житнього хліба активізує жировий та вуглеводний обмін, гальмує розвиток діабету другого типу, – додали експерти.

Крім того, даний продукт є джерелом низки мікроелементів, які важливі та життєво необхідні для здорового функціонування організму. Серед них є вітаміни групи В, залізо, магній, цинк, мідь, йод.

Ще одна корисна властивість житнього хліба: він стимулює кишечник для синтезу більшої кількості серотоніну, що покращує сон та настрій.

Читайте також:

Нове на сайті